Suomen Musiikkikustantajat ry

Suomen Musiikkikustantajat ry on 1976 perustettu suomalaisten musiikkikustantajien etujärjestö. Yhdistykseen kuuluu 41 jäsenyritystä.

Yhdistys on aatteellinen ja toimii voittoa tavoittelematta. Yhdistys on sekä Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry:n että Kopiosto ry:n jäsenjärjestö.

Tehtävät

• Yhdistys edistää, tukee ja turvaa musiikkikustantamisalan toimintaedellytyksiä, kehitystä ja kasvua.
  • Yhdistys edustaa kattavasti ammattimaisia musiikkikustantajia Suomessa.

Arvot

• Tasa-arvoisuus ja monipuolisuus
  • Arvostamme musiikintekijyyttä
  • Tunnemme markkinat
  • Olemme avoimia ja yhteistyökykyisiä

Tehtävänsä toteuttamiseksi yhdistys edustaa koko musiikkikustannusalaa eri yhteyksissä. Seuraamme alan lainsäädäntöä, teemme aloitteita ja laadimme lausuntoja. Tiedotamme aktiivisesti alaan liittyvistä aiheista, edistämme jäsenten liiketoiminnan edellytyksiä, järjestämme jäsentapahtumia ja tarjoamme neuvontapalveluja. Tilitämme jäsenillemme Kopioston keräämät valo- ja digikopiointikorvaukset.

Suomen Musiikkikustantajat ry

HMC Publishing
(varapuheenjohtaja)

Liity jäseneksi

Yhdistyksen jäseniksi voivat hakea kaikki ammattimaista musiikkikustannustoimintaa harjoittavat oikeuskelpoiset yhteisöt.

Ammattimaisella musiikkikustannustoiminnalla tarkoitetaan musiikkiteoksiin liittyvien tekijänoikeuksien omistamista, hallinnointia ja taloudellista hyödyntämistä, jonka tavoitteet eivät rajoitu yksityisen henkilön verosuunnitteluun.

Voit hakea jäsenyyttä lähettämällä vapaamuotoisen hallitukselle osoitetun hakemuksen osoitteeseen info@musiikkikustantajat.fi. Liitä mukaan kaupparekisteriote, josta käy ilmi, että musiikkikustantaminen kuuluu yhteisön toimialaan. Tarvitsemme myös tiedon yrityksen omistajista sekä kuvauksen katalogista ja sen koosta.

Yhdistyksen vuosittainen jäsenmaksu on 700 €. Uusilta jäsenilta ei peritä jäsenmaksua liittymisvuonna, ja ensimmäisen kokonaisen vuoden jäsenmaksu on 350 €.