Ajankohtaista

02.10.2019

pieniNMPartners.jpg#asset:225

Fried Publishingin perustajat Teemu Brunila ja Jukka Immonen ovat yhdistäneet voimansa norjalaisen tuottajan Andreas ”Axident” Schulllerin kanssa muodostaen yhteisyritys Nordic Music Partnersin.

Uusi yhteispohjoismainen musiikkikustantamo tähtää kansainvälisille markkinoille tuoden pohjoismaisia tekijöitä paremmin esille maailmalla. Nordic Music Partners kokoaa pohjoismaista osaamista ensimmäistä kertaa yhteen katalogiin.

”Nordic Music Partnersin tarjoama muutos on alkaa järjestää Pohjoismaissa biisileirejä uudella tasolla, ja viedä pohjoismaisia tekijöitä leireille Los Angelesiin. Verkostojemme avulla Pohjolaan tuodaan maailmalta huipputekijöitä, jotka törmäytetään paikallisten lahjakkuuksien kanssa”, kertoo Teemu Brunila Kauppalehden haastattelussa.

https://www.nordicmusicpartners.com/


09.09.2019

VuodenbiisiKOTISIVUILLE.jpg#asset:221

Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden biisinä on palkittu Samuli Sirviön, Eetu Kalavaisen ja Ellinoora Leikaksen Bäng bäng (typerä sydän).

Valinnan esiraadin asettamista 10 finaaliehdokkaasta teki kirjailija Juha Itkonen. Vuoden biisin ovat kustantaneet HMC Publishing, EMP Elements Music Publishing ja Fried Publishing.

Ellinoora palkittiin myös Vuoden kevyen musiikin tekijänä.

Tuplavoitto on jo Ellinooran toinen: myös vuonna 2017 kustantajat palkitsivat Ellinooran Vuoden kevyen musiikin tekijänä ja Vuoden biisin tekijänä 

Vuoden taidemusiikin säveltäjä -palkinto meni tänä vuonna Mikko Heiniölle.

Vuoden vientitekona palkittiin Lotta Wennäkoski kansainvälisestä arvostuksesta ja tunnettuudesta. Music Finlandin tekemien ehdotusten perusteella vientiteon valitsi Musiikkikustantajat ry:n hallitus.

Genrevapaan kategoriassa palkittiin tällä kertaa Vuoden nykykansanmusiikin säveltäjä voittajansa Antti Paalasen mukaan.

Genrevapaan, kevyen musiikin ja taidemusiikin palkinnot valittiin yhdistyksen jäsenkustantajien tekemien ehdotusten joukosta, ja valinnan suorittivat ulkopuolisista musiikin asiantuntijoista kootut raadit.

Tilaisuuden yhteydessä luovutettiin myös tekijä- ja kustantajajärjestöjen yhteinen Vuoden raportoija –palkinto. Sen sai tänä vuonna Club For Five.
Lisäksi kukitimme Warner Chappellin Eila Kaleniuksen pitkästä ja merkityksellistä urasta kustantajien ja tekijöiden hyväksi.

Kuvassa Vuoden biisin tekijät Samuli Sirviö, Ellinoora Leikas ja Eetu Kalavainen (Kuva: Mikko Kauppinen)

Lisää kuvia gaalasta Facebook-sivullamme!

03.09.2019

pieni_Color-MF.png#asset:219

Suomen musiikkialan kokonaisarvo ja musiikkivienti kasvavat edelleen, osoittaa Music Finlandin tuore tutkimus. Musiikkialan kotimainen kokonaisarvo ja suomalainen musiikkivienti jatkavat kasvua, kertoo Music Finlandin uusin tutkimus. Suomalaisille äänitealan yrityksille kasvua on tuottanut suoratoisto ja kansainvälisesti ovat vahvistuneet tekijänoikeuksiin tai toimijoiden välisiin suoriin sopimuksiin pohjautuvat ansaintamuodot. Musiikkiviennin arvossa näkyy selvästi startup-yritysten voimakas kasvu. 

Suomen musiikkialan kokonaisarvo vuonna 2018 oli 945 miljoonaa euroa eli 1,5 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Elävä musiikki muodosti edelleen noin puolet alan arvosta, ja tekijänoikeuskorvausten arvo oli nyt 96 miljoonaa euroa. Voimakkain kasvu näkyi kuitenkin äänitemyynnissä, joka oli kasvanut 11 prosenttia edellisvuodesta ja oli nyt 81 miljoonaa euroa. Äänitemarkkina Suomessa on kasvussa nyt jo neljättä vuotta peräkkäin, erityisesti enenevän suoratoiston ansiosta. Suoratoistopalveluiden osuus äänitemarkkinasta on kasvanut nyt 85 prosenttiin.

Lue Suomen musiikkialan talous ja vienti 2018 -tutkimuksen raportti kokonaisuudessaan täältä.

15.08.2019

pieni_M-Eazy-Klangi-1467x978.jpg#asset:2


Yhdistyksen jäsenluku on kasvanut, kun M-Eazy Music Publishing hyväksyttiin yhdistyksen jäseneksi 13.8.2019. 

2016 perustetun M-Eazy Publishingin kustannuskatalogi on kooltaan n. 200 teosta ja koostuu pääasiassa modernista pop-musiikista sisältäen merkittävän määrän kansainvälistä materiaalia. Tulevaisuudessa yrityksen on tarkoituksena kehittää ja kasvattaa katalogia voimakkaasti ja
nimenomaisesti juuri kansainväliseen suuntaan.

M-Eazyn tekijöitä ovat mm. Tiina Vainikainen ja Kalle Mäkipelto (yhteiskustannettuja HMC Publishingin kanssa) ja heidän kynistään ovat syntyneet mm. hitit Päiväni ilman sinua (Juha Tapio) ja Pelkkää voitto (Kaija Koo). Sydämellisesti tervetuloa, M-Eazyn porukka!

**************************************************************************************

Yhdistyksen jäsen Suomen Kirkkomusiikkiliitto on sopinut jo 1990 Suomen Kanttori-Urkuriliiton kanssa yhteisestä kustannustoiminnasta. Sitä varten perustettiin elinkeinoyhtymä Yhteiskustannus. Koska Kirkkomusiikkiliiton kustannustoiminta toteutetaan pääsääntöisesti Yhteiskustannuksen kautta, katsottiin mielekkääksi siirtää jäsenyys Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry:ltä Yhteiskustannukselle.

Jatkossa SKML:n yhteystiedot löytyvät Yhteiskustannuksen alta http://www.musiikkikustantajat...