Artikkelit

Sulasolin tekijänoikeuksia edistävä Puhtaasti-hanke käynnistyi

Sulasolin tekijänoikeuksia edistävä Puhtaasti-hanke käynnistyi

Sulasol ry (Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto) on käynnistänyt hankkeen, jonka tavoitteena on edistää tekijänoikeuksien toteutumista tekemällä niistä välittämisen mahdollisimman helpoksi tiedon, tuen ja tekijänoikeusnäkyvyyden avulla. Puhtaasti-hankkeen tavoitteena on mm.

  • lisätä tietoisuutta ja tietoa tekijänoikeuksista, tehdä tekijänoikeusasiat näkyviksi ja edistää niiden toteutumista konkreettisesti.
  • luoda, ylläpitää ja levittää tekijänoikeuksien toteutumista tukevia toimintatapoja ja käytäntöjä sekä pyrkiä luomaan uusia rahoitusmalleja etenkin luvallisten nuottien hankkimiseen.
  • lisätä esitysilmoitusten ja luvallisen nuottimateriaalin käytön lisäksi kaikkien tekijänoikeuksiin liittyvien lupa-asioiden hoitamista (mm. sovitus- ja julkaisuluvat) sekä kaikkinaista tekijänoikeuksien mukaan toimimista.

Puhtaasti-sivuston Ohjepankista löytyy mm. teoston käyttäjän tsekkilista ja Tietopankki-osio vastaa selkokielellä keskeisiin tekijänoikeuksiin liittyviin kysymyksiin.

Vuonna 1922 perustettu Sulasol ry (Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto) on maamme suurimpia harrastajamusiikkijärjestöjä. Liittoon kuuluu yli 300 kuoroa ja orkesteria. Henkilöjäseniä yhdistyksissä on lähes 9 000.