Artikkelit

Raportti musiikin käytöstä av-tuotannoissa

Raportti musiikin käytöstä av-tuotannoissa

Audiovisuaalinen ala ja musiikkiala ovat molemmat kokeneet merkittäviä muutoksia viime vuosina. Samalla musiikin lisensoinnissa av-tuotantoihin on ilmennyt uudenlaisia haasteita entisten lisäksi.

Suomen Musiikkikustantajat ry sekä Fullsteam Managementin toimitusjohtaja ja music supervisor Virpi Immonen käynnistivät viime syksynä hankkeen, jossa kartoitettiin musiikin käyttöä av-tuotannoissa sekä av- että musiikkialan ammattilaisten, av-tuottajien ja tekijänoikeusjärjestöjen näkökulmasta. Selvityksen toteuttivat Medialogi Oy:n Heidi Keinonen ja Eerika Vermilä. Tavoitteena oli selvittää nykyinen markkinatilanne ja vallitsevat käytännöt, tunnistaa keskeisimmät ongelmat ja haasteet sekä tehdä ehdotuksia ratkaisuvaihtoehdoista ja kehittämistoimenpiteistä.

Tuore raportti luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Liitteet

Musiikin käyttä av-tuotannoissa

musiikin-kaytto-av-tuotannoissa-raportti.pdf, 686 kt, 23.3.2022

pdf