Artikkelit

Suuria muutoksia musiikkialan talouteen ja vientiin koronan johdosta

Suuria muutoksia musiikkialan talouteen ja vientiin koronan johdosta

Musiikkialan talous ja vienti kokivat suuria muutoksia vuonna 2020, kertoo Music Finlandin tutkimus Suomen musiikkialan talous ja vienti 2020.

Elävän musiikin kentän pysähtyminen maailmanlaajuisesti teki ison loven sekä kotimaiseen talouteen että vientiin, ja tämä vaikutti paljon myös musiikkialan muihin toimijoihin. Digitaalisten palveluiden kysyntä sen sijaan kasvoi, mikä näkyy esimerkiksi äänitemyynnin ja digitaalisten palveluiden tuottamissa tuloissa. Myös popmusiikin teosviennissä tehtiin uusi ennätys, ja uusia menestystarinoita on syntynyt.  Aktiivinen kansainvälinen yhteistyö on pystynyt jatkumaan etäyhteyksin, ja tekijäjoukon ja verkostojen kasvu luo uskoa tulevaan..

Tänään julkaistun Suomen musiikkialan talous ja vienti 2020 -selvityksen tiedot keräsivät  Music Finlandin tutkimuspäällikkö Merja Hottinen sekä tutkija Tuomas Ilmavirta. Raportin kokosi Merja Hottinen. Musiikkiviennin jaottelu tehtiin musiikkiliiketoiminnan käytäntöjen perusteella vakiintuneen menetelmän mukaan: elävä musiikki, äänitteet, tekijänoikeudet, muut vientitulot sekä muut tavarat ja palvelut.

Lue Suomen musiikkialan talous ja vienti 2020 -tutkimuksen raportti kokonaisuudessaan täältä.