Artikkelit

Kustantajien palkinnot jaettiin Lavaklubilla

Kustantajien palkinnot jaettiin Lavaklubilla

Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden biisinä on palkittu Samuli Sirviön, Eetu Kalavaisen ja Ellinoora Leikaksen Bäng bäng (typerä sydän).

Valinnan esiraadin asettamista 10 finaaliehdokkaasta teki kirjailija Juha Itkonen. Vuoden biisin ovat kustantaneet HMC Publishing, EMP Elements Music Publishing ja Fried Publishing.

Ellinoora palkittiin myös Vuoden kevyen musiikin tekijänä.

Tuplavoitto on jo Ellinooran toinen: myös vuonna 2017 kustantajat palkitsivat Ellinooran Vuoden kevyen musiikin tekijänä ja Vuoden biisin tekijänä

Vuoden taidemusiikin säveltäjä -palkinto meni tänä vuonna Mikko Heiniölle.

Vuoden vientitekona palkittiin Lotta Wennäkoski kansainvälisestä arvostuksesta ja tunnettuudesta. Music Finlandin tekemien ehdotusten perusteella vientiteon valitsi Musiikkikustantajat ry:n hallitus.

Genrevapaan kategoriassa palkittiin tällä kertaa Vuoden nykykansanmusiikin säveltäjä voittajansa Antti Paalasen mukaan.

Genrevapaan, kevyen musiikin ja taidemusiikin palkinnot valittiin yhdistyksen jäsenkustantajien tekemien ehdotusten joukosta, ja valinnan suorittivat ulkopuolisista musiikin asiantuntijoista kootut raadit.

Tilaisuuden yhteydessä luovutettiin myös tekijä- ja kustantajajärjestöjen yhteinen Vuoden raportoija –palkinto. Sen sai tänä vuonna Club For Five.
Lisäksi kukitimme Warner Chappellin Eila Kaleniuksen pitkästä ja merkityksellistä urasta kustantajien ja tekijöiden hyväksi.

Kuvassa Vuoden biisin tekijät Samuli Sirviö, Ellinoora Leikas ja Eetu Kalavainen (Kuva: Mikko Kauppinen)

Lisää kuvia gaalasta Facebook-sivullamme!