Artikkelit

Vuoden 2019 palkintoehdokkaat julki!

Vuoden 2019 palkintoehdokkaat julki!

Musiikkikustantajien palkinnot jaetaan tänä vuonna jo kuudetta kertaa. Syyskuussa järjestettävässä tilaisuudessa palkitaan tekijöitä ja teoksia viidessä eri kategoriassa. Palkinnon suuruus on 2000 euroa. Ehdokkaita ovat yhdistyksen jäsenten ehdottamia lukuunottamatta Vuoden vientiteko -kategoriaa, jonka ehdokkaat on Music Finland koonnut.

Vuoden taidemusiikin säveltäjän palkinnon saajaksi ovat ehdolla Mikko Heiniö, Harri Wessmann ja kolmikko Max Savikangas, Lauri Toivio ja Tuomas Turriago.

Vuoden biisi -tittelistä kisaa 10 kandidaattia. Kuuntele oheisesta Spotify -listasta kaikki ehdokkaat!  Vuoden biisi 2019 -ehdokkaat

Vuoden vientiteoksi ovat ehdolla Victor Sågforsin menestys Japanissa, Lotta Wennäkoski, Elements Musicin kansainvälinen toiminta ja Fried Music LA – Fried Musicin jalkautuminen Los Angelesiin.

Vuoden kevyen musiikin tekijä -ehdokkaat ovat Jurek Reunamäki (Kaiku Songs), Ellinoora Leikas (HMC Publishing), Lasse Kurki (HMC Publishing), Tiina Vainikainen (HMC Publishing/M-Eazy) ja Timo Kiiskinen (Elements Music Oy/WarnerChappell)

Avoimen, genrevapaan kategorian voittajaksi ovat ehdolla Vuoden lastenlaulutekijät Mimi ja Kuku (Lontoo-albumi), Vuoden pop-ooppera: Juhani Nuorvala – FLASH FLASH. Pop-ooppera Andy Warholista, Vuoden vokaalitekijät (Tuuletar: Blom, Koskelainen, Kyykoski, Säilynoja), Vuoden kuoromusiikin säveltäjä: Jaakko Mäntyjärvi ja Vuoden nykykansanmusiikkisäveltäjä: Antti Paalanen.

Samassa tilaisuudessa palkitaan myös Vuoden raportoija. Palkinnolla musiikin tekijät ja kustantajat haluavat kunnioittaa keikkojen ohjelmatiedot ja lipputulot esimerkillisesti raportoivat esittäjät ja järjestäjät. Vuoden raportoija -palkinto on Teoston, Musiikintekijöiden ja Musiikkikustantajien yhdessä myöntämä.

Kuvassa Vuoden biisi 2018 -voittaja Jenni Vartiainen. Voittajakappale Turvasanan toinen tekijä on Jurek Reunamäki. Kuva: Mikko Kauppinen.