Artikkelit

Jari Muikku on Musiikkikustantajien uusi toiminnanjohtaja!

Jari Muikku on Musiikkikustantajien uusi toiminnanjohtaja!

Suomen Musiikkikustantajat ry:n toiminnanjohtajaksi on 1.5.2019 alkaen nimitetty FT Jari Muikku.

Jari Muikulla on pitkäaikainen kokemus musiikkialalta. Hän aloitti uransa 1990-luvun vaihteessa musiikkiviennin parissa Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksen tuottajana ja myöhemmin toiminnanjohtajana. Muikku siirtyi vuonna 2002 Teostoon, missä hän toimi aluksi medialisensoinnista ja sen jälkeen kansainvälisistä asioista vastaavana johtajana. Vuosina 2010–19 hän työskenteli Digital Media Finland Oy:ssä konsulttina ja toimitusjohtajana useilla eri sisältötuotannon osa-alueilla. Tutkimustyössään Muikku on erikoistunut musiikkiteollisuuteen. Hänen väitöskirjansa käsitteli suomalaisen ääniteteollisuuden historiaa.

Olen todella iloinen voidessamme kertoa Jarin nimityksestä yhdistyksemme johtoon. Hänellä on laajat verkostot niin Suomessa kuin ulkomaillakin sekä vankka osaaminen alasta. Ja mikä tärkeintä, Jari on todella sitoutunut ja innostunut edistämään musiikintekijöiden ja kustantajien asiaa, koko musiikkialan hyväksi.”, Suomen Musiikkikustantajat ry:n hallituksen puheenjohtaja Tommi Tuomainen kommentoi nimitystä.

Musiikkikustantaminen on Suomessa vahvassa kehitysvaiheessa oleva musiikkiteollisuuden osa-alue. On hienoa ja inspiroivaa päästä jatkamaan Pekka Sipilän ansiokasta työtä alan edistäjänä”, Jari Muikku toteaa.