Artikkelit

Fennica Gehrmanin edustaja vaihtuu Musiikki­kustantajat ry:n hallituksessa

Musiikkikustantajien hallitus valitsi kokouksessaan 17.4.18 Fennica Gehrmanin Ari Niemisen tilalle Jari Eskolan (kuvassa).

Musiikkitiedettä, taidehistoriaa ja yleistä historiaa Helsingin yliopistossa opiskelleen Jari Eskolan ensi kosketus musiikin kustantamiseen on 1990-luvun puolelta, kun hän työskenteli Warner/Chappell Music Finland Oy:n taidemusiikin yksikön Edition Fazerin orkesteriosastolla. Tästä tie vei luontevasti orkesterimaailmaan, Tapiola Sinfoniettaan, Helsingin kaupunginorkesteriin, Göteborgin sinfonikkoihin sekä lopulta Tukholman kuninkaalliseen filharmoniaan musiikkikirjaston ja historiallisten arkistojen esimieheksi. Jari on työskennellyt mm. Suomalaisen musiikin tiedotuskeskus FIMICin palvelu- ja kehityspäällikkönä sekä Suomen Säveltäjät ry:n vt. toiminnanjohtajana. Paluu musiikin kustantamisen pariin tapahtui Fennica Gehrman Oy:n riveissä, jossa Eskola on työskennellyt Senior Editorina syksystä 2014. Eskola on aktiivisesti verkostoitunut toimija; hän on mm. Musiikkiarkisto JAPAn hallituksen jäsen, Georg Malmstén -säätiön hallituksen jäsen, Musiikintekijöiden rahaston stipenditoimikunnan puheenjohtaja, Fazer Konserttitoimisto Oy:n hallituksen jäsen sekä Suomen nuottigraafikot ry:n hallituksen jäsen. Aiemmin hän on toiminut luottamustehtävissä mm. Luovan Säveltaiteen edistämissäätiö LUSESissa, Musiikin edistämissäätiö MESissä, Madetoja-säätiössä sekä Suomen Säveltäjäin Sibelius-rahastossa. Alkaen 1.5.2018 Eskola on Fennica Gehrman -kustantamon kustannuspäällikkö. Lämpimästi tervetuloa hallitustyön pariin, Jari!