Artikkelit

Musiikkikustantajat palkitsee tekijöitä ja teoksia

Suomen Musiikkikustantajien Vuoden taidemusiikin säveltäjän palkinnon saajaksi ovat ehdolla Harri Wessman ja Lotta Wennäkoski.

Vuoden biisi -palkinnosta kisaa 13 kandidaattia. Kuuntele oheisesta Spotify -listasta kaikki ehdokkaat!

Vuoden vientiteoksi ovat ehdolla KAT-TUn tuplasingle Japanissa, Nalle Ahlstedtin vientityö ja Pohjois-Amerikan markkina-avaus.

Vuoden Kevyen musiikin tekijä -ehdokkaat ovat Henri ”MGI” Lanz, Jarkko Ehnqvist, Kalle Lindroth, Hank Solo, RZY, Kyösti Salokorpi, Mikko Kuoppala, Antti Paalanen, Jurek Reunamäki ja Valtteri Pöyhönen.

Musiikkikustantajien palkinnot jaetaan tänä vuonna kolmatta kertaa. Viime vuonna voittajiksi selvisivät Olli Kortekangas, Sannin ja Hank Solon ”2080-luvulla”, Thomas Kirjonen ja Janne Hyöty. Palkinto on suuruudeltaan 2 000 euroa. Voittajat julkistetaan Helsingissä 12.9. järjestettävässä tilaisuudessa.

Samassa tilaisuudessa palkitaan tänä vuonna myös Vuoden raportoija. Palkinnolla musiikin tekijät ja kustantajat haluavat kunnioittaa keikkojen ohjelmatiedot ja lipputulot esimerkillisesti raportoivat esittäjät ja järjestäjät.