Artikkelit

Musiikkikustantajien palkinnot jaettiin

Musiikkikustantajien palkinnot jaettiin

Vuoden biisiksi valikoitui Sannin 2080-luvulla. Biisin tekijöinä ovat Sanni itse sekä Henri Salonen alias Hank Solo. Jukka Haarma perusteli valintaansa mm. näin: ” Sannin ”2080-luvulla” on tarina erosta ja nuoruudesta. Se kertoo sekä tämän päivän epävarmuudesta että uskosta huomiseen. Kappale on kiehtova yhdistelmä musiikin ”kepeyttä” ja parisuhteen vakavuutta. Kuten niin monessa hienossa laulussa, tässäkin sanoja on paperilla vähemmän kun kuulija kuulee. Me tiedämme, että silloin kuin jokaista sanaa siivittävät oikeat sävelet, sanojen määrä ja merkitys moninkertaistuvat. Erästä tunnettua sana- ja säveltaituria mukaillen: sana saa siivet.”

Ehdokkaita tähän kategoriaan oli kaiken kaikkiaan 15. Kuuntele kaikki biisit tästä: https://open.spotify.com/user/minna28/playlist/4iOczInWYtTfFLO5ZmaUnx

Vuoden Kevyen musiikin tekijänä palkittiin Thomas Kirjonen alias Kasmir. Raadin mielestä ” Thomas Kirjonen on luonut valtaviksi hiteiksi nousseilla sävellyksillään täysin uudenlaisen äänen suomalaiseen kevyeen musiikkiin.Kirjosessa on hämmästyttävää monipuolisuutta ja ristiriitaisuuttakin, tämmöisiä tyyppejä ei tehdä, ne syntyy!”

Vuoden Taidemusiikin säveltäjä- palkinnon sai Olli Kortekangas. Raati luokitteli Kortekankaan ”maamme keskeisiin säveltäjiin” painottaen hänen merkitystä ja omaperäisyyttä erityisesti vokaalisäveltäjänä.

Music Finlandin ehdotuksista kustantajien hallitus valitsi Vuoden vientiteoksi Janne Hyödyn menestyksen Japanissa. Hyöty on saanut japanilaiselle Arashille tekemistään levyistä sekä tuplaplatinalevyn (”Endless game” -biisin myynti yli 500 000 kpl) että triplaplatinalevyn (750 000 myytyä kappaletta ”Love” -albumista).

Palkinnot jaettiin Helsingin Dubrovnikissa 17. syyskuuta. Yhden palkinnon arvo on 2000 euroa.