Ajankohtaista

13.10.2017

pieniMetadata.jpg#asset:146

Musiikkialan järjestöjen teettämässä tutkimuksessa selvitettiin syitä siihen, miksi tekijä- ja muusikkotietoja ei mainita suoratoistopalveluissa.

Oikeudenomistajien näkökulmasta nykytilanne johtaa kahteen pääongelmaan. Suoratoistopalveluilla ja tekijänoikeusjärjestöillä on vaikeuksia kohdentaa kuuntelusta syntyneitä korvauksia automaattisesti oikeille oikeudenomistajille. Lisäksii moraaliset oikeudet eivät toteudu, eli oikeudenomistajien nimiä ei esitetä kuluttajille suoratoistopalvelujen käyttöliittymissä.

Standardisoimattomat vaiheet tietojen kulkureitillä aiheuttavat sen, että ainakin osa musiikkitiedostoista päätyy suoratoistopalveluihin vajaalla tai virheellisellä metadatalla varustettuna. Tutkimuksessa tehtiin havaintoja jo käytössä olevista toimintamalleista ja kehityshankkeista, jotka voivat tarjota erilaisia ratkaisuja metadatan ongelmiin. Tutkimustuloksiin pääset tästä

Tutkimustyön toteutti huhti-kesäkuussa 2017 Digital Media Finland Oy:n konsultti Jari Muikku. Työtä ohjasi tilaajatahojen eli Suomen Musiikkikustantajat ry:n, Suomen Muusikkojen Liitto ry:n, Suomen Säveltäjät ry:n, Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry:n ja Teosto ry:n edustajista muodostunut ohjausryhmä. Opetus- ja kulttuuriministeriö on tukenut hanketta taloudellisesti.

09.10.2017

Musiikkialan ammattilaiset palkitsivat jälleen omiensa parhaimmistoa Musiikki & Median Industry Awards -gaalassa Tampereella.
Vuoden kustantaja -kategoriassa oli neljä ehdokasta ja kaikki Musiikkikustantajat ry:n jäseniä! Voiton vei Kaiku Songs.
Kuvassa palkinnon pokkaa senior adviser Tom Frisk.
Kaikki voittajat löydät Musiikki & Median sivuilta 

wTomppaPalkinto.jpg#asset:142
(Kuva: Minna Auvinen)


13.09.2017

E-ja-SS-kk-pieni.jpg#asset:137

Ellinoora Leikaksen ja Samuli Sirviön säveltämä ja sanoittama Elefantin painoon palkittu Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden biisinä. Valinnan esiraadin asettamista 14 finaaliehdokkaasta teki musiikkitoimittaja Pekka Laine. Vuoden biisin ovat kustantaneet HMC Publishing ja EMP Elements Music Publishing.

Vuoden vientitekona palkittiin ALMAn kansainvälisen kirjoittaja- ja artistiuran vauhdikas käynnistyminen. Music Finlandin tekemien ehdotusten perusteella vientiteon valitsi Musiikkikustantajat ry:n hallitus.

Ellinoora (HMC Music) palkittiin myös Vuoden kevyen musiikin tekijänä. Vuoden taidemusiikin säveltäjä -palkinto meni tänä vuonna Harri Vuorelle (Fennica Gehrman).

Kevyen musiikin ja taidemusiikin palkinnot valittiin kustantajien tekemien ehdotusten joukosta, ja valinnan suoritti ulkopuolisista asiantuntijoista koottu raati.

Genrevapaan kategorian palkinto nimettiin tänä vuonna Vuoden taidepopin tekijäksi ja sen sai Stina Koistinen (Konkurssi Publishing). Valinnan suoritti Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Tilaisuudessa jaettiin myös tekijä- ja kustantajajärjestöjen yhteinen Vuoden raportoija –palkinto. Sen sai tänä vuonna Saija Tuupanen.

Kuvassa Vuoden biisin tekijät Ellinoora ja Samuli Sirviö Dubrovnikissa 12.9.17 (kuva: Pekka Sipilä).

21.06.2017

Lotta-tekee-äksän.jpg#asset:129

Vuoden taidemusiikin säveltäjän palkinnon saajaksi ovat ehdolla Pekka Jalkanen ja Harri Vuori.

Vuoden biisi -palkinnosta kisaa tänä vuonna 14 kandidaattia. Kuuntele oheisesta Spotify -listasta kaikki ehdokkaat! 

https://open.spotify.com/user/minna28/playlist/1SdFp0JBYWRNAy4BKeKlIB

Vuoden vientiteoksi ovat ehdolla ALMAn kirjoittaja- ja artistiuran vauhdikas käynnistyminen, Fried Musicin LA-studion perustaminen, Teemu Brunilan JP Cooperin albumituotanto, Jarkko Ehnqvistin, Matias Keskiruokasen ja Kalle Lindrothin osallisuus Benji & Feden 0+ -albumin menestyksessä Italiassa sekä Axel Ehnström co-write-työ saksalaisen Alle Farbenin hitissä Bad Ideas.

Vuoden kevyen musiikin tekijä -ehdokkaat ovat Samuli Sirviö, Axel Ehnström, Maija Vilkkumaa, Henri ”MGI” Lanz, Ellinoora Leikas, Tiina Vainikainen, Anton Soinin ja Antti Riihimäki (RZY).

Uutena kategoriana lanseerataan ns. avoin, genrevapaa kategoria. Sen voittajaksi ovat ehdolla puhallinorkesterimusiikin säveltäjä Timo Forsström (etenkin teos Life in The Capital City), lauluntekijä ja solisti Stina Koistinen sekä kuoromusiikin säveltäjä Jaakko Mäntyjärvi

Musiikkikustantajien palkinnot jaetaan tänä vuonna jo neljättä kertaa.
Palkinto on suuruudeltaan 2 000 euroa. Voittajat julkistetaan Helsingissä 12.9. järjestettävässä tilaisuudessa. Kuvassa viime vuoden taidemusiikin tekijä Lotta Wennäkoski Tavastian lavalla (kuva: Minna Auvinen).