Ajankohtaista

15.11.2016

Pienempi-logo.png#asset:121

Musiikkikustantajat, Teosto ja Music Finland järjestävät ensi keväänä toista kertaa intensiivikurssin nuorille lupaaville musiikintekijöille. Jättimenestyksen ensimmäisellä kerralla saavuttaneen kurssin hakuaika on nyt päättynyt. Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä huimat 223! Kurssille valitaan 15-20 musiikintekijää. Kurssin osallistujavalinnat tehdään joulukuun puolessa väliin mennessä, minkä jälkeen valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Lisätietoja kurssin sisällöstä Teoston sivuilta http://www.teosto.fi/top20

13.09.2016

Sopiva-vuoden-biisi.jpg#asset:113


Antti Riihimäen, Jukka Immosen, Teemu Brunilan, VilleGallen ja Jare Brandin säveltämä ja sanoittama ja JVG:n levyttämä Tarkenee on palkittu Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden biisinä. Valinnan esiraadin asettamista 13 finaaliehdokkaasta teki Saku Tuominen. Vuoden biisin ovat kustantaneet Fried Publishing, Sony/ATV, B Publishing ja Pinnacle Helsinki/HMC Publishing. 

Vuoden taidemusiikin säveltäjänä palkittiin samassa yhteydessä Lotta Wennäkoski ja Vuoden kevyen musiikin tekijänä Jurek Reunamäki. Japanilaisen
KAT-TUN tuplasinglen menestyksestä Vuoden vientitekona palkittiin Janne Hyöty, Teemu Lillrank ja Tobias Granbacka.

Taidemusiikin ja kevyen musiikin palkinnot valittiin kustantajien tekemien ehdotusten joukosta, ja valinnan suoritti ulkopuolisista asiantuntijoista koottu raati. Vientipalkinnon saajasta päätti Suomen Musiikkikustantajat ry:n hallitus Music Finlandin ehdotusten pohjalta.

40-vuotisjuhlaansa tänä vuonna viettävä Suomen Musiikkikustantajat ry jakoi palkinnot nyt kolmannen kerran.

16.08.2016

Suomen Musiikkikustantajien Vuoden taidemusiikin säveltäjän palkinnon saajaksi ovat ehdolla Harri Wessman ja Lotta Wennäkoski.

Vuoden biisi -palkinnosta kisaa 13 kandidaattia. Kuuntele oheisesta Spotify -listasta kaikki ehdokkaat! https://open.spotify.com/user/marja/playlist/3XuOg5XN7qgTaMHYM4CjKc

Vuoden vientiteoksi ovat ehdolla KAT-TUn tuplasingle Japanissa, Nalle Ahlstedtin vientityö ja Pohjois-Amerikan markkina-avaus.

Vuoden Kevyen musiikin tekijä -ehdokkaat ovat Henri ”MGI” Lanz, Jarkko Ehnqvist, Kalle Lindroth, Hank Solo, RZY, Kyösti Salokorpi, Mikko Kuoppala, Antti Paalanen, Jurek Reunamäki ja Valtteri Pöyhönen.

Musiikkikustantajien palkinnot jaetaan tänä vuonna kolmatta kertaa. Viime vuonna voittajiksi selvisivät Olli Kortekangas, Sannin ja Hank Solon ”2080-luvulla”, Thomas Kirjonen ja Janne Hyöty. Palkinto on suuruudeltaan 2 000 euroa. Voittajat julkistetaan Helsingissä 12.9. järjestettävässä tilaisuudessa. 

Samassa tilaisuudessa palkitaan tänä vuonna myös Vuoden raportoija. Palkinnolla musiikin tekijät ja kustantajat haluavat kunnioittaa keikkojen ohjelmatiedot ja lipputulot esimerkillisesti raportoivat esittäjät ja järjestäjät. 

20.06.2016

Musiikinkustannusalan liikevaihdon vuodesta 2010 alkanut alamäki on vihdoin pysähtynyt. Tämä käy ilmi Suomen Musiikkikustantajat ry:n jäsenistöltään kokoamasta viime vuoden tilastosta. Esityskorvausten merkitys liiketoiminnan kivijalkana on tilaston mukaan entisestään vahvistunut.

Yhdistyksen jäsenten yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi vuodesta 2014 2,0 prosenttia ja oli määrältään 5 272 135 euroa. Ainoana kasvua tuovana alueena olivat nimenomaan esityskorvaukset, joiden määrä nousi hieman yli 2,1 miljoonasta eurosta vajaaseen 2,5 miljoonaan – nousua peräti 16,7 prosenttia. Merkille pantavaa tässä luvussa on, että peräti 23 prosenttia siitä eli noin 570 000 euroa oli kustantajien suoraan perimiä käyttökorvauksia.

Vaikka mukana olikin yksi poikkeukselliseksi ja kertaluonteiseksi luonnehdittava tuloerä, voidaan todeta, että suorien esityskorvausten merkitys alalle on jatkuvassa kasvussa. Tähän tuloryhmään kuuluvat esimerkiksi suurten oikeuksien korvaukset sekä muut näyttämöteosten, esimerkiksi musikaalien, esityksistä saadut korvaukset, jotka aikaisemmin kulkivat varsin matalalla tariffilla Teoston kautta ja joista Teosto lisäksi peri huomattavan provision nk. kansalliset varat mukaan luettuina.

Tallentamis- eli mekanisointikorvaukset jatkoivat odotusten mukaisesti laskuaan. Pudotusta oli 10,6 prosenttia ja summa 629 435 euroa. Tästä summasta 21,5 prosenttia (noin 135 000 euroa) oli kustantajien muuta kautta kuin Teosto/NCB:ltä saamia korvauksia. Mukana luvussa ovat myös kustantajien suoraan perimät synkronointikorvaukset.

Graafiset tulot laskivat 7,1 prosenttia ja olivat yhteismäärältään 2 115 083 euroa. Graafisiin tuloihin lasketaan mukaan nuottien ja laulukirjojen myymisestä ja vuokraamisesta saadut tulot sekä kolmansilta osapuolilta perityt julkaisulupatulot.

Jäsenten saamat hyvitysmaksutulot laskivat edellisvuoden 67 456 eurosta 52 678 euroon.