Ajankohtaista

20.03.2017

Kopiosto tilittää valokopiointiluvista kerätyt korvaukset kollektiivisesti eri alojen tekijöitä ja kustantajia edustaville jäsenjärjestöilleen. Valokopiointikorvaukset koostuvat valokopioinnista ja tulostamisesta kertyvistä korvauksista. Valokopiointilupien tuottojen arvellaan laskevan tänä vuonna huomattavasti viime vuoden budjettiin verrattuna. Tämä hetkisen arvion mukaan laskua on noin 20 %. Tuottoarvio vuodelle 2017 on 9,3 miljoonaa euroa.  Kopioston arvio musiikkikustantajille tilitettävistä korvauksista on 454 000 euroa. Kevään aikana neuvoteltavat jakosuhteet ja todellisuudessa sisään tulleen rahan määrä voi vielä heilauttaa arvioita. 

Tänä vuonna maksettavat digitaalisen kopioinnin korvaukset kasvavat viime vuoteen verrattuna, ja ne kompensoivat osin valokopioinnin korvausten laskua.

Valokopiointikorvauksia kerätään eri aloja edustavilta sopimusalueilta. Kullakin sopimusalueella on käytössä oma kopiointitutkimukseen perustuva ryhmäjakonsa, jonka mukaisesti suojatusta kopioinnista kerättävät korvaukset jaetaan viiteen ryhmään: kaunokirjallisuuteen, tietokirjallisuuteen, lehteen, nuottiin ja kuvaan. Ryhmien sisällä korvaukset jaetaan kunkin ryhmän tekijä- ja kustantajajärjestöjen neuvottelemien suhteiden mukaisesti. 


Lisätietoja www.kopiosto.fi

15.11.2016

Pienempi-logo.png#asset:121

Musiikkikustantajat, Teosto ja Music Finland järjestävät ensi keväänä toista kertaa intensiivikurssin nuorille lupaaville musiikintekijöille. Jättimenestyksen ensimmäisellä kerralla saavuttaneen kurssin hakuaika on nyt päättynyt. Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä huimat 223! Kurssille valitaan 15-20 musiikintekijää. Kurssin osallistujavalinnat tehdään joulukuun puolessa väliin mennessä, minkä jälkeen valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille.

Lisätietoja kurssin sisällöstä Teoston sivuilta http://www.teosto.fi/top20

13.09.2016

Sopiva-vuoden-biisi.jpg#asset:113


Antti Riihimäen, Jukka Immosen, Teemu Brunilan, VilleGallen ja Jare Brandin säveltämä ja sanoittama ja JVG:n levyttämä Tarkenee on palkittu Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden biisinä. Valinnan esiraadin asettamista 13 finaaliehdokkaasta teki Saku Tuominen. Vuoden biisin ovat kustantaneet Fried Publishing, Sony/ATV, B Publishing ja Pinnacle Helsinki/HMC Publishing. 

Vuoden taidemusiikin säveltäjänä palkittiin samassa yhteydessä Lotta Wennäkoski ja Vuoden kevyen musiikin tekijänä Jurek Reunamäki. Japanilaisen
KAT-TUN tuplasinglen menestyksestä Vuoden vientitekona palkittiin Janne Hyöty, Teemu Lillrank ja Tobias Granbacka.

Taidemusiikin ja kevyen musiikin palkinnot valittiin kustantajien tekemien ehdotusten joukosta, ja valinnan suoritti ulkopuolisista asiantuntijoista koottu raati. Vientipalkinnon saajasta päätti Suomen Musiikkikustantajat ry:n hallitus Music Finlandin ehdotusten pohjalta.

40-vuotisjuhlaansa tänä vuonna viettävä Suomen Musiikkikustantajat ry jakoi palkinnot nyt kolmannen kerran.

16.08.2016

Suomen Musiikkikustantajien Vuoden taidemusiikin säveltäjän palkinnon saajaksi ovat ehdolla Harri Wessman ja Lotta Wennäkoski.

Vuoden biisi -palkinnosta kisaa 13 kandidaattia. Kuuntele oheisesta Spotify -listasta kaikki ehdokkaat! https://open.spotify.com/user/marja/playlist/3XuOg5XN7qgTaMHYM4CjKc

Vuoden vientiteoksi ovat ehdolla KAT-TUn tuplasingle Japanissa, Nalle Ahlstedtin vientityö ja Pohjois-Amerikan markkina-avaus.

Vuoden Kevyen musiikin tekijä -ehdokkaat ovat Henri ”MGI” Lanz, Jarkko Ehnqvist, Kalle Lindroth, Hank Solo, RZY, Kyösti Salokorpi, Mikko Kuoppala, Antti Paalanen, Jurek Reunamäki ja Valtteri Pöyhönen.

Musiikkikustantajien palkinnot jaetaan tänä vuonna kolmatta kertaa. Viime vuonna voittajiksi selvisivät Olli Kortekangas, Sannin ja Hank Solon ”2080-luvulla”, Thomas Kirjonen ja Janne Hyöty. Palkinto on suuruudeltaan 2 000 euroa. Voittajat julkistetaan Helsingissä 12.9. järjestettävässä tilaisuudessa. 

Samassa tilaisuudessa palkitaan tänä vuonna myös Vuoden raportoija. Palkinnolla musiikin tekijät ja kustantajat haluavat kunnioittaa keikkojen ohjelmatiedot ja lipputulot esimerkillisesti raportoivat esittäjät ja järjestäjät.